Tarihinin En Büyük Büyü Kitapları #1

büyü kitapları ile ilgili görsel sonucuBüyü kitabı tabiri insanlarca en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Gerçekten de büyü kitabı olarak işlev gören kitaplar var mıdır? Bu kitaplara ulaşıp okumak mümkün müdür?  Ve en önemlisi de bu kitaplarda yazılanları uygulamak yani büyü yapmak mümkün müdür ? 


Bu yazımızda tarihin kaydettiği en meşhur 7 büyü kitabının hangileri olduğunu sizlerle paylaşacağım.

Dünyanın en meşhur büyü kitabı: Grimoires

Büyü ile ilgilenen hemen herkesin adını duyduğu bir kitaptır. Albert Le Grant tarafından yazılmıştır. Yazım tarihi yaklaşık olarak 1250 yıllarıdır. Eser çok uzun süre yasaklanmıştır. Kitabı bulunduranlara uzun yıllar süren hapis cezaları verilmiştir.

Bu kitapta üç tür büyüye ağırlık verilmiştir. Bu büyüler hayvan büyüleri, bitki büyüleri ve ilaçlarla yapılan büyülerdir. İlaç büyüleri garip bir tesadüfle Batı ülkelerinde kimya biliminin gelişmesine de katkı sağlamıştır.

Owen Davies bu kitap üzerine ayrıntılı bir inceleme kaleme almıştır.

Grimoires büyü kitabı ile ilgili görsel sonucu

















Korkunç bir büyü kitabı: Eski Mısır’ın Ölüler Kitabı


Günümüzde aslı İngiltere’de muhafaza edilen ve Albert Champdor tarafından yazılan bir eserdir. Kitapta Mısır’da yapılan antik büyülere geniş yer verilmektedir. Mısır saraylarında Firavun’un kahinlerinin yaptıkları büyüler bu kitabın esasını oluşturur. Büyülerin çoğu şiddet, kan ve cinsellik çağrıştırdığı için “korkunç” sıfatı ile nitelendirilmiş ve bu sebeple kitaptan uzak durulmuştur.

eski mısırın ölü kitabı ile ilgili görsel sonucu



Sembolik bir büyü kitabı: Hindistan Büyüleri Kitabı

L. W. Laurance, tarafından 1902 yılında yazılmıştır. Hindistan ve Pakistan bölgesinde yapılan büyülerin derlenmesidir. Büyülerin büyük bir kısmı semboliktir ve büyülü sözlere dayanmaktadır.

650 sayfadan oluşan kitapta büyünün yanı sıra alternatif tıbba yani Hint usulü sağlık uygulamalarına da yer verdiği için eser Avrupa’da uzun süre ilgi odağı olmuştur.
hindistan büyüleri kitabı ile ilgili görsel sonucu



Tomar halinde bulunan büyü kitabı: Mısır Büyüleri Kitabı
Resim yazısı ekle

Son zamanlarda yapılan araştırmalar neticesinde bulunan 20 sayfalık bir büyü kitabıdır. Orijinal adı “Egyptian Handbook of Ritual Power” şeklindedir. Tam bir kitap biçiminde olmayıp bir yığın kağıt parçası halindedir. Uzmanlara göre en etkili büyüleri barındıran eserlerden biridir.

mısır büyüleri kıtabı ile ilgili görsel sonucu

Runik alfabe ile yazılan büyü kitabı: Irk Bitig


Türklere ait bir fal ve büyü kitabıdır. Orhun yazısı ya da diğer ismi ile Runik alfabe ile yazılmıştır. Yaklaşık olarak 1200 yıl önce Uygur Budist rahipleri tarafından kaleme alınmıştır. İçinde daha çok buğday ile yapılan büyülere ait tarifler vardır. Ayrıca hayvan kılı ve derisinden yapılan büyülere ait detaylar hakkında da bilgiler vermektedir.

ırk bitig ile ilgili görsel sonucu

Büyü kitabı mı dua kitabı mı olduğu tartışılan eser: Kenzül Havas

İslam dünyasında Havas ilmi denilen bir bilgi alanı vardır. Burada belli dua sözcükleri ve muskalarla hayata müdahale etmek vardır. Bazen durum dua etmenin çok ötesine geçerek büyü haline gelir. Ancak uygulamalarda dini semboller kullanıldığı için ne kadarı dini, ne kadarı büyü ile alakalı  kestirmek zordur.

Yazarı Seyyid Süleyman El- Hüseyini’dir. Eserde diş ağrısı için okunacak duadan tutun da karı kocanın muhabbetini artıran duaya kadar çok çeşitli dua ve muska örneklerine rastlamak mümkündür.

kenzül havas ile ilgili görsel sonucu


Türkiye’de en fazla satan eser: Gizli İlimler Hazinesi

Mustafa İloğlu tarafından yazılan eser, şüphesiz ki Türkiye’deki en meşhur eserdir. Dili ve tekniği son derece başarılı bir kaynaktır. İçinde yüzlerce farklı formül, metot, taktik ve öğüt vardır.

Günümüzde bile yayınevi tarafından sık aralıklarla basılmakta ve basılır basılmaz da eser hemen tükenmektedir.






ARKADAŞLAR KENDİ BU KİTAPLAR HAKKINDA KENDİ DÜŞÜNCEMİDE SÖYLEYİM ; 

ARKADAŞLAR BÜYÜ İŞLERİ KUR'AN-I KERİM'DE ÇOK NET BİR DİLLE BÜYÜ YASAKLANMIŞTIR. HATTA BÜYÜ 7 BÜYÜK GUNAHTAN BİRİ OLARAK KABUL  EDİLMİŞTİR. SATEN BU İŞLERİ BULAŞAN KİŞİLERİN %90 AŞK İŞLERİ YÜZÜNDEN GİRİYOR. ONUN YERİNE DUA ETMEK HERŞEYE ÇÖZÜM OLABİLİR.





Paylaş

Hakkında Unknown

Merhaba Arkadaşlar,Bloggerimizde Oyun Bİlgileri,Tasarım,Tarih,Bilinmeyen Gerçekler,Zımbırtılar Olarak 5 Tane Kateğorimiz Mevcuttur Ögrenmek İstediklerinizi Blog Sayfamızdan Bakabilirsiniz. Hergün Sitemizi Uğramayı Unutmayın Sevgilerimle.
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder