Fps ve Performans Arttırma Yolları



Arkadaşlar herkesin bildiği gibi oyunlarda fps ve performans sıkıntısı çekiyoruz o yüzden sizler için işinize yarabilecek bir rehber düzenledik.


Performans Arttırımı 


TEMEL DÜZEY

■ Oyun Dizini 

Oyun Klasörünüz Yerel Disk (C:) ' De Olmasını Dikkat Edin. Oyun Klasörünüz Yerel Disk (C:) ' De Olması Oyunu Daha Hızlı Açılmasına , Yüklenmesi Gerçekleştirilir. Arkdaşlar Bu Sadece Öneridir Muhakkak Yerel Disk (C:) ' De Olsun Demiyorum.



■ Oyun Sistemi Güncelleme

Oyununuzun Sistemini Her Zaman Güncel Tuttun Her Yama İle Performansınız Bir Çıt Daha Yükselir.

Başlangıç Yöntemi

Başlat Çalıştır ' ı Açarak Msconfig Yazıp Tamam Diyoruz. Üst Tarafta Bulunan Başlatma Bölümüne Geliyoruz. Listede Bulunan Programlardan Tümünü Devre Dışı Bırak Seçeneğini Kullanabilirsiniz veya İsterseniz Sadece Başlangıçta Açılmasına İstediğiniz Programları Bırakıp Diğerlerini Devre Dışı Bırakabilirsiniz.İşlem Tamamlandığında Uygula Ve Tamam'a Basarak Bilgisayarınızı Yeniden Başlatıyorsunuz.



Oyun İçi En Fazla FPS Verebilecek Ayarlar , Herkesin Sistemi Farklı Olduğu İçin Kesin Bir Ayar Tablosu Veremiyorum.Kendi İsteklerinize Göre Şekillendire Bilirsiniz.

  • Resolution(Ekran Çözünürlüğü): Ortalama 15 - 17 çözünürlüğe sahip ekranlarda çok bir fps kaybı yaşatmaz fakat 19 ve üstü(1440*900) ekranlarda FPS kaybına neden olur. 
  • Character Quality(Karakter Kalitesi): Sistemi çok yormaz.
  • Environment Quality(Çevre Kalitesi): Sistemi yorar.
  • Effect Quality(Büyü Kalitesi): İlk level'larda sistemi yormasada sonlara doğru ciddi fps düşümüne neden olur.
  • Shadows(Gölgeler): Sistemi en çok yoran ayardır kendisi inanılmaz FPS düşümlerine yol açar.
İsterseniz Bu Ayarları Kendinize Göre Şekillendire Bilirisniz.

Paylaş

Hakkında Unknown

Merhaba Arkadaşlar,Bloggerimizde Oyun Bİlgileri,Tasarım,Tarih,Bilinmeyen Gerçekler,Zımbırtılar Olarak 5 Tane Kateğorimiz Mevcuttur Ögrenmek İstediklerinizi Blog Sayfamızdan Bakabilirsiniz. Hergün Sitemizi Uğramayı Unutmayın Sevgilerimle.
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder